Hari 1: Karnival Perak Trade Expo

Sekitar hari pertama Karnival Perak Trade Expo yang bertempat di Stadium Indera Mulia, Ipoh Perak.
Pusat Aspirasi Anak Perak (PASAK) akan berada di sini bermula 1hb – 4hb Disember 2022 dari jam 10 pagi hingga 10 malam. PASAK membuka booth di sana bagi pendaftaran pencari kerja dan pendedahan berkaitan kursus serta program yang sedang berlangsung atau yang bakal dijalankan oleh PASAK.
Ater kome, apa tunggu lagi. Moh ler datang sini beramai-ramai. Jangan lupa singgah ke booth PASAK di Hall B, No B3. Jumpa kome di sana!

Kongsikan Artikel ini:

Tentang PASAK

Pusat Aspirasi Anak Perak (PASAK) merupakan sebuah agensi kerajaan yang dimiliki penuh oleh Kerajaan Negeri Perak dan berada di bawah portfolio Jawatankuasa Sumber Manusia. 

PASAK adalah agensi pelaksana yang berperanan penting dalam menguruskan jawatan kosong di Negeri Perak yang bermatlamat membantu para pencari kerja khususnya Anak Negeri Perak bagi melahirkan tenaga kerja mahir yang dapat memenuhi keperluan pelbagai sektor industri sekaligus meningkatkan taraf sosio ekonomi di Negeri Perak.

Di samping itu, PASAK turut menjadi agensi peneraju Koridor TVET Malaysia di Negeri Perak yang meliputi kursus kemahiran jangka pendek bagi pelbagai golongan sasaran.

Artikel Terkini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *